Profesionalan, pouzdan i prilagodljiv software. utemeljeno 1990.

izrada softwarea – utemeljeno 1990.

pažljivo ugođen software

pouzdanost, prilagodljivost i preciznost od 1990.

Tvornica softwarea osnovana 1990.
Pouzdani programi prilagođeni svakodnevnim potrebama naših klijenata

Programski alati

Izrada visoko profesionalnih i pouzdanih programskih aplikacija korištenjem Microsoft tehnologije.
Zavisno o programskom zadatku rezultat su klasične desktop aplikacije, MVC, WCF, REST,
ili kombinacija, što je uobičajeno kod složenijih projekata.
Software za razne automate korištenjem MIFARE, bezkontaktnih tagova, IMPINJ readera, WIFI Identifikatora, barkodova….,
Korišteni Programski jezik C#, okruženje Visual Studio 201XX, baza MS SQL Server, HTML, JQUery……
zavisno od potrebama pojedinog projekta.

Male tvrtke i fiskalna kasa

Neki naši programi prilagođeni su malim poslovnim subjektima kojih je na tržištu sve više i više.
Oni imaju potrebu za malim jednostavnim programima koji zadovoljavaju taj način poslovanja. Traži se jednostavna uporaba
i pouzdano korištenje. U tim subjektima vrlo je česta fluktuacija radne snage, pa kod izrade posebno pažljivo izrađujemo slijed logičkih operacija koje operater radi. Sve mora biti podređeno pouzdanosti i jednostavnosti.
Uglavnom su to fiskalne kase sa popratnim aplikacijama.

složene programske aplikacije

Velike tvrtke imaju i velike zahtjeve. Programske aplikacije postaju složene, i vrlo često se sastoje od većeg broja aplikacija koje zajedno pomažu realizaciji nekog poslovnog procesa. Logički se dijele na procese koji se obavljaju u lokalnoj mreži, u izdvojenim pogonima koji imaju vlastiti LAN i izdvojena radna mjesta koja pristupaju ili nekom izdvojenom pogonu ili centralnom LAN-u.
Uglavnom se radi o Centralnoj bazi podataka sa još nekoliko manjih baza po izdvojenim pogonima koje se na neki od tehnički dostupnih načina, korištenjem interneta, povezuju u jedinstvenu cjelinu.
Analize podataka ovakvih sustava moraju biti u realnom vremenu, jer stari podaci nisu dovoljni za odlučivanje.
Ovo je naročito važno:
– kod velikih trgovačkih poduzeća gdje obrađuje velika količina podataka koji se neprekidno mijenjaju
– u proizvodnji prilikom upravljanja proizvodnim procesima, kontroli strojeva i uvjeta u kojim strojevi funkcioniraju. O uvjetima poslovanja zavise i kvalitet proizvoda i količina škarta, što u konačnici dovodi do povećane produktivnosti, boljih radnih uvjeta i većeg zadovoljstva uprave i zaposlenika.
Sigurnost i prava pojedinog korisnika aplikacije su posebna priča.

U ovakvim slučajevima koristimo sve vrste alata koje su nam na raspolaganju MS SQL bazu, .NET framework, okruženje Visual Studio. Pišemo razne vrste aplikacija koje nam ovi alati dopuštaju : Klasične desktop alikacije, Servise WCF ili REST, MVC ili WebForme ili XAMARIN za mobilne aplikacije. Programski jezik je C#, kod internet aplikacija sa dodacima JavaScript, JQUERY…
Neke od napisanih aplikacija su bez lažne skromnosti vrhunska programska djela, a sadrže i više od 1000 (tisuću) stranica izvornog koda.(Bez formi i reporta).

Izrada kompleksnih programskih rješenja korištenjem najnovijih tehnologija, visoke pouzdanosti i maksimalne prilagodljivosti svakom pojedinom korisniku
što svakodnevno radimo

brainstorming i razvoj programa

Druga faza razvoja kompjuterskih programa: Definiranje donosi osnovne zahtjeve za funkcijama i izgledom neke programske aplikacije. Prije nego što pristupimo realizaciji moramo detaljno razraditi izvedbeni nacrt (algoritam ) buduće aplikacije. Zavisno o projektu moramo se odlučit koje tehnologije upotrijebit i kada. Moramo odrediti radnje koje se odvijaju u lokalnoj mreži, koje na udaljenim lokacijama, a koje na izdvojenim radnim mjestima. Koju tehnologiju razvoja aplikacije upotrijebiti u svakoj pojedinoj lokaciji. Način povezivanja i prava pojedinih korisnika. Način pristupanja podacima u način unošenja podataka. Definira se način mogućeg budućeg razvoja programske aplikacije, kao i način održavanja.

baza podataka, organizacija, razvoj i testiranje aplikacije

Realizacija programa je najteži dio koji zahtjeva najviše ljudskog  rada i vrlo često ogromnu količinu znanja.  Dizajniranje baze podataka, načina unošenja podataka, načina obrade  i prezentacije. Izuzetno je važno aplikaciju prilagoditi ‘prosječnom’ svakodnevnom korištenju.

Uz izvrsno baratanje razvojnim alatima, Visual Studio, MS SQL, MVC, WCF, REST ….  programerski tim mora u potpunosti razumjeti poslovne procese klijenta koji će aplikaciju upotrebljavati. Vrlo često u to spadaju i navike te specifične situacije koje se razlikuju od slučaja do slučaja.

Pisanje koda mora biti čisto i razumljivo ostalim članovima tima, a svaki i najmanji dio mora  biti testiran prije prelaska na pisanje novog dijela.

Mnogi programi koje smo pisali sadrže i više od 1000(tisuću) stranica izvornog koda bez formi i reporta.

Bez organiziranog i strogo definiranog  načina rada  tako složeni programi ne bi bili mogući.

definiranje

Inteligentno definiranje projekta je presudno za daljnji uspješan razvoj. To je početna, ali možda i  najvažnija faza kojoj je potrebno posvetiti  posebnu pažnju. Vrijeme uloženo u ovom trenutku se višestruko vraća kasnije prilikom razvoja, dogradnje i održavanja programske aplikacije.

Već u ovoj fazi potrebno je razmišljati budućim potrebama klijenta, mogućem proširenju i naravno o svakodnevnom održavanju.

Pravilno postavljen i definiran projekt  daje šansu razvojnom timu razvoj aplikacije prilagođene  potrebama i željama kupca. Rezultat je dobra aplikacija i zadovoljan korisnik

Klijenti dolaze iz raznih djelatnosti: pomorske industrije, održavanja tvorničkih postrojenja, komunalnih djelatnosti, medicinskih usluga, trgovine i brojnih drugih
fiskalizacija maloprodaja
Komunalna djelatnost
Klinika

Software development company

Infotehna d.o.o Split, software development company,  je produkt ulaganja u tehnologiju, u znanje i učenje. Rezultat je napornog i zahtjevnog zajedničkog rada svih zaposlenika i klijenata.
Ponosni smo na naša dostignuća

Počeci rada cloud aplikacija iz 2003 g.

Kontakt

Alati koji se najčešće upotrebljavaju  : MS SQL, T-Sql,   Visual Studio, c#, c sharp, MVC, WCF,   REST,  JQuery,  AngularJs…..